Blinkende bolide

 • Met de lente in aantocht wordt het wassen van je auto weer een stuk aangenamer. Voor het beste resultaat was je je auto met de hand. Het is even een werkje, maar dan heb je ook echt een blinkende bolide. Ben je het wassen met de hand verleerd of heb je het nog nooit gedaan? Het volgende stappenplan helpt je op weg.

  wassenlarge 

  Stap 1: Locatie bepalen

  Zet je auto in de schaduw op een koele plek. Zo voorkom je dat je auto te snel droogt, waardoor je zeep- en watervlekken krijg. Wil je je auto voor de deur of op je oprit wassen. Check dan even of dit is toegestaan in jouw gemeente. In Nederland is er geen wetgeving die het zelf wassen van je auto verbiedt. Per gemeente kunnen echter extra regels gelden. Zo kunnen er gemeenten zijn waar in de APV (Algemene Politie Verordening) is opgenomen dat je in die gemeenten NIET je auto op straat mag wassen.

  Stap 2: Afspoelen

  Spoel je auto eerst goed af voordat je deze gaat wassen. Zo verwijder je het grove vuil en het kleinere vuil kan vast losweken. Spuit in een hoek van 45 graden ten opzichte van de lak. Zo spuit je het vuil van de lak af.

  Stap 3: Wassen

  Was de auto met een washandschoen. Hiermee heb je het minste kans op krassen. Gebruik bij het wassen de twee emmer methode. Vul emmer één met schoon water en emmer twee met water en autoshampoo. Gebruik niet te veel shampoo, maar houd je aan de aanbevolen hoeveelheid. Je kunt beginnen met wassen. Werk van boven naar beneden en boen niet te hard. Werk deel voor deel af. Van het dak, naar de deur, naar het spatbord, etc. Doe de velgen als laatste. Werk vanuit de emmer met shampoo en spoel regelmatig de washandschoen uit in de emmer met schoon water. Zo blijft het vuil in de emmer met spoelwater. Voor het schoonmaken van je velgen gebruik je altijd een andere washandschoen of borstel dan de geen die je hebt gebruikt voor je lak. Op deze manier voorkom je dat de remstof, wat van je velgen afkomt, krasjes kan veroorzaken op de lak.

  Stap 4: Spoelen

  Spoel na het wassen de auto af met water. Doe dit met water op een lage druk. Hiermee maak je het makkelijker om je auto te drogen.

  Stap 5: Drogen

  Om vlekken te voorkomen moet je je auto zo snel mogelijk afdrogen. Doe dit met een speciale droogdoek. Gebruik geen zeem. Deze kun je namelijk niet wassen, waardoor de kans op krassen groter is. Droog de velgen ook weer met een aparte doek.

  Stap 6: Geniet

  Doe als laatste een stap naar achteren. Bekijk je auto van top tot teen en geniet van het resultaat :-).

   
 • Direct zoeken Bekijk hier ons ruime aanbod occasions