Een occasion kopen: het verschil tussen mannen en vrouwen

 • Als vrouwen en mannen een (tweedehands) auto willen kopen, letten ze vaak op bepaalde aspecten. Zo hechten vrouwen meer waarde aan de staat van de banden, het onderhoud en de garantie. Mannen daarentegen kijken liever naar het uiterlijk van de auto. Vrouwen hechten minder aan een specifiek merk van een auto en mannen vinden dat weer wel belangrijk.

  Vrouwen zijn besluitelozer

  Uit een onderzoek van Kelley Blue Book blijkt dat één op de vijf mannen precies weet wat voor voertuig hij wil. Vrouwen zijn twee keer zo vaak besluiteloos over wat voor auto zij willen. 58% van de mannen is zelfverzekerd als het gaat om een occasion kopen of het bezoeken van een dealer. Bij vrouwen is dit percentage 38%. Mannen kopen hierdoor sneller een tweedehands auto dan vrouwen. Het aankoopproces verschilt dus tussen vrouwen en mannen. Vrouwen vertrouwen meer op voorkennis en onderzoek en mannen gaan eerder over tot een aankoop.

  Mannen kijken graag onder de motorkap

  Mannen vinden de grootte van een auto belangrijk. Zij zien zichzelf graag rijden in een SUV of stationwagen. Daarnaast is snelheid meer een mannending. Dure auto’s als een Lamborghini worden daarom ook het meest door mannen gekocht, namelijk 95%. Daarnaast vinden mannen het ontwerp belangrijk evenals de indeling van de auto en de technologie die in de occasion aanwezig is. Een blik onder de motorkap ervaren veel mannen ook als een onderdeel van het aankoopproces.

  Vrouwen houden van praktisch

  Vrouwen kopen vaker kleinere tweedehands auto’s. Mocht dit niet passen bij hun privésituatie, dan kiezen ze uit praktische overwegingen voor een grotere occasion.  Snelheid is voor vrouwen minder belangrijk. Zij gaan vooral voor de praktische voordelen zoals: duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

  Kopen van een occasion: waar ze beide mee eens zijn

  Bij occasions kijken mannen en vrouwen naar de volgende punten:

  • De kilometerstand
  • Onderhoud van de occasion
  • Garantie van de occasion
  • De buitenkant van de tweedehands auto
  • Het interieur van de tweedehands auto 
 • Direct zoeken Bekijk hier ons ruime aanbod occasions