Tips proefrit maken

 • Je hebt een auto op het oog en bent enthousiast. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwe auto of occasion het is altijd verstandig om eerst een proefrit te maken. Bij een nieuwe auto kijk je vooral of hij aan je wensenlijst voldoet, bij een gebruikte auto controleer je ook op de werking van de auto. Maar waar moet je op letten bij het maken van een proefrit? Wij geven je enkele handige tips.

  tipslarge 

  Tip 1: Neem je gezin mee tijdens de proefrit

  Grote kans dat je niet dagelijks alleen in de auto zit. Neem daarom je gezin mee tijdens de proefrit en ervaar samen hoe de auto rijdt. Is er voldoende ruimte om spullen op te bergen en voor iedereen om te zitten? Passen eventuele kinderzitjes? Beperk de proefrit dus niet tot het rijden van de auto alleen, maar ontdek samen of de auto echt helemaal voldoet aan jullie wensen en behoeften.

  Tip 2: Probeer de auto te parkeren

  Het is altijd even wennen om met een andere auto te parkeren. Maar wel verstandig om te doen tijdens je proefrit. Parkeer de auto achteruit en ontdek of je voldoende zicht hebt om hem netjes in het vak te krijgen.

  Tip 3: Verschillende soorten wegen

  Denk bij het maken van je proefrit ook aan het nemen van verschillende soorten wegen, zoals een buitenweg, een stadsweg en een snelweg. Je voelt dan hoe de auto reageert op diverse ondergronden.

  Tip 4: Even lekker remmen en bochten maken

  Niet onbelangrijk: de remmen! Dat ze het doen is één, maar gaat het ook soepel en zonder trillingen? Check het door even goed op de rem te gaan staan tijdens je proefrit. Let wel op dat er niemand achter je zit tijdens deze test. J. En kom je een rotonde tegen. Maak dan een extra rondje. Tikje gas erbij, gas loslaten. Dan voel je goed hoe de auto zich gedraagt. En of hij overhelt.

  Tip 5: Checklist

  Op de site van de ANWB staat een checklist met nog meer tips waar je op moet letten bij het maken van een proefrit. Erg handig!

  Proefrit bij Athlon Car Outlet

  Heb je een auto gezien bij Athlon Car Outlet? Een afspraak is snel gemaakt - je hoeft alleen het online formulier in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat je auto klaar staat op een moment dat het jou uitkomt.

  Direct een proefrit aanvragen

 • Direct zoeken Bekijk hier ons ruime aanbod occasions