Hoe werkt het?

 • Een tweedehands auto kopen? Hier vind je de belangrijkste tips. 

  Ben je aan het oriënteren voor een occasion en vraag je je af hoe dit in zijn werk gaat? Athlon Car Outlet helpt je graag verder op weg. We nemen je mee in een stappenplan en vertellen waar je op kan letten. Zo ben jij extra voorbereid en weet je wat je kan verwachten.

  Stap 1: bepaal wat je zoekt
  Ben je op zoek naar een specifiek merk, model of type auto? Of weet je eigenlijk nog niet wat je exact wilt? Bij Athlon Car Outlet hebben we een overzichtspagina op de website, waar je alle wensen kan toepassen in het filtermenu. Naast merk, model en prijs kan je ook kiezen voor filters als kilometrage, transmissie, kleur en energielabel. Wil je meer hulp bij het aankoopproces? Het verkoopteam van Athlon Car Outlet staat klaar voor jou.

  Stap 2: maak een proefrit 
  Het verkoopteam van Athlon Car Outlet raadt jou aan om een uitgebreide proefrit te maken. Maar wat valt hieronder? Kies voor een route die zowel een snelweg, een provinciale weg (of buitenweg) en weg in de bebouwde kom. Zo rijd je op verschillende soorten wegen en kan je optimaal testen of deze occasion iets voor jou is. 

  Athlon Car Outlet ligt zelf in Almere, vlak naast de A6. Een ideale locatie om meteen de snelweg op te gaan, waarbij een buitenweg en een route via de bebouwde kom dichtbij zijn. Let je wel op de toegestane snelheid? Direct een proefrit aanvragen

  Stap 3: de laatste check
  Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare occasion koopt, kan je zelf een uitgebreide check doen. Draait de motor soepel? Zijn er geen roestplekken of een lekkage? En werken alle knopjes in het dashboard. Het is goed om te weten dat Athlon ook een keuring doet van tevoren. Athlon noemt dit een 15-puntencheck. Elke occasion in de showroom van Athlon Car Outlet heeft deze check met succes doorstaan. Deze punten zijn:
   
  1. Bandenspanning en het profiel
  2. De remmen
  3. Motoroliepeil
  4. Remvloeistof (niveau en kookpunt) 
  5. Koel- en ruitensproeiervloeistof 
  6. Accu- en laadsysteem
  7. Verlichting
  8. Uitlaat
  9. Ruiten en ruitenwisserbladen
  10. Instructieboekje en onderhoudshistorie aanwezig
  11. Schokdempers
  12. Reservewiel of reparatieset
  13. Aircowerking
  14. Storingsmeldingen
  15. Geldigheid APK

  Stap 4: welk pakket past bij jou?
  Heb je een occasion gevonden die bij jouw wensen past? Beviel de proefrit en voldoet de tweedehands auto aan de gestelde eisen? Dan vertellen we je graag meer over de pakketten van Athlon Car Outlet.

  Het meeneempakket
  € 0,-
  Het premiumpakket
  € 1.295,- inclusief btw
  TenaamstellingTenaamstelling
  Minimaal 3 maanden geldige APKNieuwe APK
  15-puntencheck15-puntencheck
  Nationale Auto PasNationale Auto Pas
  Na betaling krijg je direct je auto mee6 maanden BOVAG garantie
   Autoreiniging compleet
   Onderhoudsbeurt volgens schema
   Volle tank brandstof

  Stap 5: de aankoop
  De laatste stap binnen het dit stappenplan is de aankoop zelf. Kies je voor het Meeneempakket? Dan wordt jouw gekozen occasion meteen op jouw naam gezet en kan je, na betaling van de tweedehands auto, de weg op. Wil je de auto thuis laten komen? Athlon bezorgt de auto voor € 95,- aan huis.

  Betalen is mogelijk door te pinnen bij ons op locatie of door vooraf het aankoopbedrag over te maken. Wil je pinnen? Vergeet dan niet om, indien nodig, jouw pinlimiet te verhogen. Maak je het aankoopbedrag liever over? Je kunt vooraf het bedrag overmaken naar onze bankrekening NL41BNPA0227701771 met vermelding van het kenteken van je nieuwe tweedehands auto. Het bedrag moet op onze bankrekening staan vóór je de auto komt ophalen. Wij accepteren geen creditcards of contante betaling.

 • Voordelen Voordelen op een rij