Een betrouwbare ex-leaseauto
Klanten geven ons een 8.3 ★★★★★
Direct meenemen? Dat kan!

Een tweedehands auto kopen?

Hier vind je onze belangrijkste tips en aandachtspunten.

Bekijk het aanbod

  Een ex-leaseauto kopen?

  Ben je aan het oriënteren voor een occasion en vraag je je af hoe dit in zijn werk gaat? Athlon CarOutlet helpt je graag verder op weg. We nemen je mee in een stappenplan en vertellen waar je op kan letten. Zo ben jij extra voorbereid en weet je wat je kan verwachten.

  Ontdek onze ex-leaseauto occasions

  Stap 1: Bepaal wat je zoekt

  Ben je op zoek naar een specifiek merk, model of type auto? Of weet je eigenlijk nog niet wat je exact wilt? Bij Athlon CarOutlet hebben we een overzichtspagina op de website, waar je alle wensen kan toepassen in het filtermenu. Naast merk, model en prijs kan je ook kiezen voor filters als kilometrage, transmissie, kleur en energielabel. Wil je meer hulp bij het aankoopproces? Het verkoopteam van Athlon CarOutlet staat klaar voor jou.

  Stap 2: Maak een proefrit

  Het verkoopteam van Athlon CarOutlet raadt jou aan om een uitgebreide proefrit te maken. Maar wat valt hieronder? Kies voor een route die zowel een snelweg, een provinciale weg (of buitenweg) en weg in de bebouwde kom. Zo rijd je op verschillende soorten wegen en kan je optimaal testen of deze occasion iets voor jou is. 

  Athlon CarOutlet ligt zelf in Almere, vlak naast de A6. Een ideale locatie om meteen de snelweg op te gaan, waarbij een buitenweg en een route via de bebouwde kom dichtbij zijn. Let je wel op de toegestane snelheid?

  Women in leasecar getting instructions

  Stap 3: de laatste check

  Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare occasion koopt, kan je zelf een uitgebreide check doen. Draait de motor soepel? Zijn er geen roestplekken of een lekkage? En werken alle knopjes in het dashboard. Het is goed om te weten dat Athlon ook een keuring doet van tevoren. Athlon noemt dit een 15-puntencheck. Elke occasion in de showroom van Athlon CarOutlet heeft deze check met succes doorstaan. Deze punten zijn:

  1. Bandenspanning en het profiel
  2. De remmen
  3. Motoroliepeil
  4. Remvloeistof (niveau en kookpunt) 
  5. Koel- en ruitensproeiervloeistof 
  6. Accu- en laadsysteem
  7. Verlichting
  8. Uitlaat
  9. Ruiten en ruitenwisserbladen
  10. Instructieboekje en onderhoudshistorie aanwezig
  11. Schokdempers
  12. Reservewiel of reparatieset
  13. Aircowerking
  14. Storingsmeldingen
  15. Geldigheid APK
  Guy maintains a carwheel

  Stap 4: Welk pakket past bij jou?

  Heb je een occasion gevonden die bij jouw wensen past? Beviel de proefrit en voldoet de tweedehands auto aan de gestelde eisen? Dan vertellen we je graag meer over de pakketten van Athlon Car Outlet.

  Het meeneempakket
  € 0,-
  Het premiumpakket
  € 1.295,- inclusief btw
  Tenaamstelling Tenaamstelling
  Minimaal 3 maanden geldige APK Nieuwe APK
  15-puntencheck 15-puntencheck
  Nationale Auto Pas Nationale Auto Pas
  Na betaling krijg je direct je auto mee 6 maanden BOVAG garantie
    Autoreiniging compleet
    Onderhoudsbeurt volgens schema
    Volle tank brandstof

  Stap 5: De aankoop

  De laatste stap binnen het dit stappenplan is de aankoop zelf. Kies je voor het Meeneempakket? Dan wordt jouw gekozen occasion meteen op jouw naam gezet en kan je, na betaling van de tweedehands auto, de weg op. Wil je de auto thuis laten komen? Athlon bezorgt de auto voor € 95,- aan huis.

  Betalen is mogelijk door te pinnen bij ons op locatie of door vooraf het aankoopbedrag over te maken. Wil je pinnen? Vergeet dan niet om, indien nodig, jouw pinlimiet te verhogen. Maak je het aankoopbedrag liever over? Je kunt vooraf het bedrag overmaken naar onze bankrekening NL41BNPA0227701771 met vermelding van het kenteken van je nieuwe tweedehands auto. Het bedrag moet op onze bankrekening staan vóór je de auto komt ophalen. Wij accepteren geen creditcards of contante betaling.