Een betrouwbare ex-leaseauto
Klanten geven ons een 8.3 ★★★★★
Direct meenemen? Dat kan!

Subsidie voor elektrische occasions

Om de aankoop van elektrische auto’s te stimuleren, is er door de overheid een subsidie ontwikkeld voor particulieren. Een exclusieve subsidie voor elektrische auto’s, of je nu een nieuwe of tweedehands auto aanschaft. Je krijgt hierbij een deel van het aanschafbedrag terug. Maar, hoe werkt deze subsidie precies? Athlon heeft alle informatie verzameld en vertelt je over de mogelijkheden. 

  Woman Driving A Tesla Car Inside View

  De subsidie in een notendop

  Vanaf 3 januari 2022 is er weer nieuwe subsidiebudget beschikbaar, voor zowel nieuwe als tweedehands elektrische auto’s. Ons occasioncentrum Athlon CarOutlet heeft verschillende elektrische occasions op voorraad, waarbij jij hier ook van kan profiteren.

  Je ontvangt bij het aanschaffen hiervan eenmalig een bedrag aan subsidie. Deze tegemoetkoming van de overheid is tijdelijk (tot 30 juni 2024) en wordt geleidelijk afgebouwd. Daarnaast heeft de overheid een budget hiervoor vrijgemaakt: is het budget opgemaakt? Dan vervalt de subsidie ook. Dus ‘op is letterlijk op’. De belangrijkste spelregels zijn dat de cataloguswaarde van de elektrische auto tussen de € 12.000,- en € 45.000,- ligt en de actieradius minstens 120 kilometer is. Dit zijn de bedragen:

  Subsidiebudget 2021 is op

  Het budget voor subsidie voor gebruikte elektrische personenauto's is sinds 28 augustus 2021 op.

  Nieuw budget in 2022

  Vanaf 3 januari 2022 09:00 uur is er nieuw subsidiebudget beschikbaar voor gebruikte personenauto's. Het voorgenomen jaarbudget 2022 is voor gebruikte elektrische personenauto’s € 20,4 miljoen. Dit geldt voor koop en lease samen.

  Bekijk de elektrische occasions

  De voorwaarden

  Wil je een elektrische occasion kopen, bijvoorbeeld bij Athlon CarOutlet? Dan dien je rekening te houden met een paar voorwaarden om in aanmerking te komen voor de aanschafsubsidie. Zo dient de elektrische occasion drie jaar lang op naam te staan van de persoon die de subsidie ontvangt. Daarnaast dien je rekening te houden met de volgende voorwaarden: 

  • Een volledig elektrische personenauto die aangeschaft wordt door een particulier
  • Een minimale actieradius van 120 kilometer
  • De catalogusprijs ligt tussen de € 12.000,- en € 45.000,-, gekeken naar de datum van eerste toelating
  • De aanschaf vindt plaats bij een erkend autobedrijf, zoals Athlon CarOutlet
  • De koopovereenkomst is afgesloten op of na 1 januari 2022 en staat op naam van de particulier die de subsidie aanvraagt en uiteindelijk ook ontvangt
  • De aanvraag voor de subsidie wordt binnen zestig dagen, na het tekenen van de koopovereenkomst, ingediend
  • De particulier heeft een geldig woonadres in Nederland
  • De elektrische occasion én de koopovereenkomst staan op naam van de particulier die de subsidie gaat aanvragen

  Meer informatie?

  De verkoopmedewerkers van Athlon CarOutlet informeren je graag over de mogelijkheden rondom het kopen van een elektrische auto. En heb je al een elektrische occasion op het oog? Je kunt eenvoudig online een proefrit aanvragen. Wil je toch liever een elektrische private leaseauto rijden? Hier vind je het aanbod van Athlon Private Lease, waarbij je profiteert van de subsidie.

  Goed om te weten

  Ga je een elektrische occasion kopen en wil je profiteren van de aanschafsubsidie? Het is belangrijk om de documenten goed te bewaren, zoals bijvoorbeeld jouw koopovereenkomst. Daarnaast zijn er andere voordelen, naast de subsidie voor particulieren, die het extra aantrekkelijk maken om te kiezen voor een elektrische occasion. Of je ‘m nu privé gaat kopen of leasen. Wij hebben de belangrijkste punten even op een rij gezet: 

  • een groene, milieuvriendelijke oplossing
  • je betaalt geen motorrijtuigenbelasting
  • je bespaart op brandstofkosten
  • elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig
  • profiteer als particulier van de aanschafsubsidie
  Zoek een elektrische occasion