Hybride en elektrische occasions

 • Hybride en elektrische occasions

  Een elektrische tweedehands auto

  Ben je op zoek naar een tweedehands auto met een blik op de toekomst? Kies dan voor een (semi-)elektrische occasion bij Athlon Car Outlet. Wij hebben een ruim aanbod gebruikte elektrische auto’s en hybrides voor een scherpe prijs. En als je kiest voor Athlon Car Outlet, krijg je een gratis laadpas cadeau!

  Bekijk de elektrische en plug-in hybride occasions

  Laadoplossing thuis

  Mocht je jouw occasion ook thuis willen opladen, dan kan dat met een eigen laadpaal. NewMotion is een partner van Athlon Car Outlet en geeft je, geheel vrijblijvend, een advies over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

  Een paar tips bij het aanschaffen van een elektrische occasion

  Ga je een elektrische occasion kopen maar wil je weten waar je op kunt letten bij de aankoop hiervan? Athlon Car Outlet heeft een aantal punten verzameld, zodat je extra voorbereid het aankoopproces in gaat.

  Goed om te weten: iedere PHEV of elektrisch auto wordt voorzien van een State of Health (SoH) van het accupakket. Hiermee maken we de restcapaciteit zichtbaar en geven we jou zekerheid dat het accupakket voldoende capaciteit heeft om komende jaren zorgeloos elektrisch te rijden.

  Check 1: de subsidie op elektrische auto’s
  Ga jij als particulier een tweedehands elektrische auto kopen of leasen? Dan kom jij wellicht in aanmerking voor de subsidie voor particulieren, die de overheid verstrekt bij het aankopen of leasen van een elektrische auto. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in het bedrag aan subsidie, wanneer je kiest voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Kort gezegd werkt het als volgt: ga je een elektrische auto rijden met een cataloguswaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,-? En heeft deze elektrische auto een minimale actieradius van 120 kilometer? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie. Bij een nieuwe elektrische auto is dit bedrag € 4.000,-. Kies je voor een elektrische private leaseauto? Dan wordt de € 4.000,- opgeknipt en maandelijks uitgekeerd. Past een elektrische occasion beter bij jouw wensen? Dan ontvang je een bedrag van € 2.000,-.

  Wil je meer weten over deze subsidie? Hier vind je meer informatie.

  Check 2: de actieradius
  Elektrische auto’s hebben natuurlijk te maken met een actieradius: hoe ver kun je rijden zonder tussentijds laden? Bij het kopen van een elektrische occasion is het goed om hier ook naar te kijken. Vraag bijvoorbeeld wat het huidige bereik is van de tweedehands auto: in de zomer- en wintermaanden. En wat was de originele actieradius, zodat je een goede vergelijking kunt maken? Laat de accu altijd nakijken bij de verkopende partij en maak een proefrit.  En zit er nog garantie op het accupakket? Vrijwel alle fabrikanten geven accugarantie, of voor acht jaar of tot 160.000 gereden kilometers. Check hiervoor het bouwjaar en je kunt snel uitrekenen of jouw elektrische occasion nog binnen de garantie valt.

  Check 3: het onderhoud
  De onderhoudshistorie van een (elektrische) occasion zegt veel over de status van een auto. Bij Athlon Car Outlet is deze geschiedenis volledig bekend en kan jij die dan ook inzien. Een elektrische auto heeft, over het algemeen, lagere onderhoudskosten dan een brandstofauto. De remmen gaan bijvoorbeeld langer mee en de batterij en elektromotor zijn vrijwel onderhoudsvrij. Volgens TÜV Nederland heeft een elektrische auto gemiddeld 70% minder onderhoud nodig.

  Merken

  Bij Athlon Car Outlet vind je een ruim assortiment elektrische en hybride occasions. Dit zijn betrouwbare ex-leaseauto’s, die terug zijn gekomen van de eerste eigenaar. Je vindt hier ons (semi-)elektrische aanbod.

  Bekijk de elektrische en plug-in hybride occasions