Een betrouwbare ex-leaseauto
Klanten geven ons een 8.3 ★★★★★
Direct meenemen? Dat kan!

Hybride en elektrische occasions

Ben je op zoek naar een tweedehands auto met een blik op de toekomst? Kies dan voor een (semi-)elektrische occasion bij Athlon CarOutlet. Wij hebben een ruim aanbod gebruikte elektrische auto’s en hybrides voor een scherpe prijs.

Athlon CarOutlet

  Reset filters

  Occasions (195)

   
  • Onderhoudshistorie volledig bekend
  • Direct meenemen? Dat kan!
  • Klanten geven ons een 8.3
  52 / 195 uitvoeringen

  Een paar tips bij het aanschaffen van een elektrische occasion

  Ga je een elektrische occasion kopen maar wil je weten waar je op kunt letten bij de aankoop hiervan? Athlon CarOutlet heeft een aantal punten verzameld, zodat je extra voorbereid het aankoopproces in gaat.

  Goed om te weten: iedere PHEV of elektrisch auto wordt voorzien van een State of Health (SoH) van het accupakket. Hiermee maken we de restcapaciteit zichtbaar en geven we jou zekerheid dat het accupakket voldoende capaciteit heeft om komende jaren zorgeloos elektrisch te rijden.

  Check 1: de subsidie op elektrische auto’s

  Ga jij als particulier een tweedehands elektrische auto kopen of leasen? Dan kom jij wellicht in aanmerking voor de subsidie voor particulieren, die de overheid verstrekt bij het aankopen of leasen van een elektrische auto. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in het bedrag aan subsidie, wanneer je kiest voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto.

  Kort gezegd werkt het als volgt: ga je een elektrische auto rijden met een cataloguswaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,-? En heeft deze elektrische auto een minimale actieradius van 120 kilometer? Dan kom je in 2022 weer in aanmerking voor de subsidie. Bij een nieuwe elektrische auto is dit bedrag € 3.350,-. Kies je voor een elektrische private leaseauto? Dan wordt de € 3.350,- opgeknipt en maandelijks uitgekeerd. Past een elektrische occasion beter bij jouw wensen? Dan ontvang je een bedrag van € 2.000,-.

  Wil je meer weten over de subsidie?
  de subsidie op elektrische auto’s

  Check 2: de actieradius

  Elektrische auto’s hebben natuurlijk te maken met een actieradius: hoe ver kun je rijden zonder tussentijds laden? Bij het kopen van een elektrische occasion is het goed om hier ook naar te kijken.

  Vraag bijvoorbeeld wat het huidige bereik is van de tweedehands auto: in de zomer- en wintermaanden. En wat was de originele actieradius, zodat je een goede vergelijking kunt maken? Laat de accu altijd nakijken bij de verkopende partij en maak een proefrit.  En zit er nog garantie op het accupakket? Vrijwel alle fabrikanten geven accugarantie, of voor acht jaar of tot 160.000 gereden kilometers. Check hiervoor het bouwjaar en je kunt snel uitrekenen of jouw elektrische occasion nog binnen de garantie valt.

  Eletric car charger

  Check 3: het onderhoud

  De onderhoudshistorie van een (elektrische) occasion zegt veel over de status van een auto. Bij Athlon CarOutlet is deze geschiedenis volledig bekend en kan jij die dan ook inzien.

  Een elektrische auto heeft, over het algemeen, lagere onderhoudskosten dan een brandstofauto. De remmen gaan bijvoorbeeld langer mee en de batterij en elektromotor zijn vrijwel onderhoudsvrij. Volgens TÜV Nederland heeft een elektrische auto gemiddeld 70% minder onderhoud nodig.

  Car maintainer in car garage

  Over ons

  Athlon CarOutlet is het occasioncenter van Athlon. Hier verkopen wij betrouwbare ex-leaseauto’s, die terug zijn gekomen na hun leaseperiode. Wij hebben een ruim assortiment tweedehands auto’s op voorraad. Van kleine stadsauto’s tot riante bedrijfswagens. Van elektrisch tot diesel. 

  Een betrouwbare ex-leaseauto
  Standaard 15-puntencheck
  Direct meenemen? Dat kan!
  Klanten geven ons een 8.3
  Aangesloten bij BOVAG